Wednesday, December 10, 2008

KISAH PERCUTIAN KE BUKIT MERAH

Alhamdulillah....buat sekian kalinya dapat gak memujuk suamiku bercuti ke Bukit Merah pada 22 Nov yang lalu.Walaupun dah lepas 2 minggu tp baru ari ni nak bercerita.....Perjalanan kami bermula seawal 9.40 pg. Sampai kat area Bentong,suami dah mengantuk terpaksalah second driver bawak sampai ke Genting Sempah.Bila nak naik Genting tu suruh suami le bawak laks...Perjalanan ok la tp kena beware gak dgn simpang sbb suami aku ni jenis tak ingat jln(sbb tu jln kl tak pro2lg,nasib baik gak tak pro kl tak setiap minggu g kl).

On the way dlm kaw Perak tu...hujan la pulak..alhamdulillah sejuk skit.Sempat menikmati bukit kapur di Ipoh yang semakin ditarah setiap hari.

Ingatkan dekat je...rupanya dekat 8 jam perjalanan.Suami dah tak larat terpaksalah drive semula.Lastly kami sampai gak dlm kul 5.00 ptg.

Nostalgia beberapa thn dulu kembali...masa anak kedua kecik lagi.

Anak2 kemain seronok nye.....Kami menginap di Suria Apartment untuk satu mlm.Semuanya aku booking guna internet je

2 comments:

ina said...

Dear Nini,

I've read your blog... sungguh sedap bahasa pujangga...hehehe...keep on writing... you'll get the hang of it...is it okay if I link yours to mine?

NINI said...

Boleh je ina...tp taula nini ni tulis pun tak abis lg